Trouwfotograaf voor Martijn & Mieke | Longny au Perche -Parijs (Frankrijk)

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-27_1024x683Yes jippie waren mijn eerste kreten toen Martijn en Mieke mij lieten weten dat ik hun Trouwfotograaf mocht zijn in “La douce France”. Helemaal te gek mijn eerste echte bruiloft buiten Nederland en België. Een bruiloft in de buurt van Parijs! Ja, wie wil dat nou niet?

De kennismaking
In de vroege ochtend van 6 april reed ik samen met mijn dochter Demi naar Tilburg. Demi wilde haar vader graag gezelschap houden en hadden we tevens een heerlijke vader dochter momentje. We hadden om 10 uur een afspraak met Martijn en Mieke. Het is elke keer weer spannend hoe zo’n gesprek verloopt en hoe ik mezelf ga presenteren. Het was een gezellig gesprek en een ontmoeting met 2 hele leuke mensen. Ook Demi vond het helemaal geweldig. In de auto zei ze nog “Papa, het komt helemaal goed. Deze mensen kiezen jou als fotograaf”. Mijn lieve kleine wijsneus van 11 jaar kreeg nog gelijk ook.

Loveshoot
Weer vroeg op pad dit maal samen met Michael en Demi. Demi vond het de eerste keer heel gezellig met Martijn en Mieke en wilde weer graag mee. Het was een regenachtige zondag deze 29e juni deze middag zijn we met M & M de loveshoot gaan doen op Landgoed Bosch & Duin in Udenhout. Het was een drukte van jewelste bij dit Landgoed. Vele hondenliefhebbers hadden zich hier verzameld voor een grote wandeling in het nabij gelegen natuurgebied. Ook was er een hondenshow. Helaas voor ons en de hondenliefhebbers was het deze dag geen best weer. Met regelmaat viel er regen. Dit mocht de pret niet drukken. Michael was vandaag de fotograaf van dienst, die op mijn aanwijzingen de foto’s ging maken van Martijn en Mieke. Een dik uur hebben we met ons allen gewerkt aan een leuk resultaat.

Op naar Frankrijk
6 september in de vroege ochtend klokslag half 5 vertrokken Michael en ik voor een weekendje La douce France een autorit van zo’n 6 uur. Op weg naar Longny au Persche gelegen in Normandië op zo’n anderhalf uur rijden van Parijs. De rit verliep soepel en zonder noemenswaardige problemen. Het was tegen 12 uur dat wij arriveerden op de plaats van bestemming een beetje later dan wij gehoopt hadden. We hebben door de ceremoniemeester opgevangen en begeleidt naar onze slaapplek. Het was even tijd om uit te rusten van deze lange autorit om vervolgens ons daarna op te frissen en te gaan vlammen.

Een korte stukje geschiedenis van Chateau Miserai.
Het kasteel dateert uit de veertiende eeuw op dit landgoed zaten destijds ook verschillende boerderijen verbonden met Miserai, bossen, vijvers en land, een molen in het water en een aantal boerderijen in de omgeving. Het kasteel maakte deel uit van een parochie in het bisdom van Chartres. Het kasteel wordt in de loop jaren meerdere verbouwd. Sinds 1863 heeft het kasteel zijn huidige karakter gekregen. Vele interessante families hebben in deze jaren hier gewoond deze geschiedenis is via Wikipedia te bekijken. Vandaag de dag is de 3e generatie van de familie Levesque de huidige eigenaar van Chateau Miserai. Deze aardige man verhuurd zijn kasteel nu regelmatig aan bruidsparen.

Locatieshoot
Rond de klok van een uur begon het echte werk voor Michael en mij, we gingen dan ook beginnen met het aankleden van de bruid en bruidegom. En wat zagen beide er prachtig uit, mooi gekleed en heerlijke ontspannen, klaar voor de grote dag. Naar het aankleden werd het tijd voor de First look en enkele groepsfoto’s. Aansluitend begonnen we met de shoot op diverse locaties. We zijn geweest naar een vervallen kasteel, midden op straat in een Frans dorpje, op de boerderij en vervolgens nog foto’s gemaakt op en rondom Chateau Miserai.

Ceremonie
De gasten zaten inmiddels op de stoelen en waren in afwachting op de komst van Martijn en Mieke. De ceremonie vond plaats bovenop de berg achter het kasteel met een prachtig landschap als decor. Martijn kwam als eerste aan, daarna was het even wachten op Mieke. Mieke werd voor deze gelegenheid speciaal door haar vader gebracht in een soort golfkarretje en hij bracht haar ook weg om af te geven aan Martijn. De ceremonie was prachtig, mede door de vele leuke anekdotes die over beiden verteld werden, heel warm en persoonlijk. Beide vaders en moeders vertelden hun verhaal over het koppel gevolgd door beide broers en mede-studenten. Het was een ceremonie met een lach en een traan waar beide elkaar ook nog eens op een bijzondere manier de huwelijksbeloften voorlazen.

Partytime
Een oude deux chevaux kwam aanrijden hierin zat een fles champagne in verstopt. De fles werd op feestelijke wijze gebracht en middels het ontkurken werd het feest geopend. De aanwezigen brachten een toast op het bruidspaar en aansluitend werd de bruidstaart aangesneden. Nadien hebben wij de gasten van de receptie, diverse groepsfoto’s voor het kasteel, het diner en de sfeer van de namiddag -en avond vastgelegd. Een mooie journalistiek overzicht van hun bruiloft door de dag heen. Helaas hebben wij de openingsdans niet meer kunnen vastleggen, de vermoeidheid sloeg genadeloos toe, hierdoor waren wij genoodzaakt om ons bedje op te zoeken.

Een mooie ervaring rijker
Bij een bruiloft komt het een en ander bij kijken. Geweldig dat wij deze mooie en unieke kans kregen geboden door Martijn en Mieke. We hebben van deze bruiloft veel kunnen leren en met een ervaring rijker reden we dan ook weer terug naar Nederland. Hoewel de ervaring ging verder mede door omstandigheden wilde ik weer tijdig naar huis, ondanks dat Martijn en Mieke ons onderdak hadden geboden. Na een korte slaappauze zaten Michael en ik alweer vroeg in de auto. We hadden afgesproken om onderweg te stoppen als we ons moe zouden voelen, de eerste pauze kwam naar een uur. Valk voor enen naar middernacht stopten we om onze traditionele McFlury te eten bij McDonalds, deze gewoonte doen wij naar elke bruiloft. Tijdens deze break nemen we nog samen even de dag door. Hoewel een echte McFlury is het nooit geworden, maar dat lag meer aan mijn Franse taal. Het vervolg van onze autorit verliep minder soepel. Eenmaal voorbij Parijs reden we de dichte mist in, nadat we 2x een stop hadden genomen om te slapen kwamen wij even naar 930 uur thuis aan. Tsja nog een ervaring rijker! Gelet op de privéomstandigheden die mij min of meer dwong om deze keuze te maken, was het eigenlijk niet helemaal verantwoord om te doen. Gelukkig was alles goed verlopen. Voortaan blijven we ook lekker slapen. Een mooi leermoment!

Martijn en Mieke, Ik wil jullie bedanken voor de mooie bijdrage aan mijn reportage en ik kijk hier met veel plezier naar terug. Wij hebben genoten van jullie mooie trouwdag. Uiteraard hoop ik dat jullie tevreden zijn met mij als jullie trouwfotograaf.

Wij wensen jullie heel veel geluk en voorspoed. Groetjes Michael en Richard.

Martijn & Mieke -2014-

Martijn & Mieke -2014-

Martijn & Mieke -2014-

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-64_1024x683

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-76_1024x683

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-77_1024x683

Martijn & Mieke -2014-

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-82_682x1024

Martijn & Mieke -2014-

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-93_1024x683

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-102_683x1024

Martijn & Mieke -2014-

Martijn & Mieke -2014-

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-123_1024x683

Trouwreportage Martijn & Mieke_07-09-2014-125_1024x683

Martijn & Mieke -2014-

Follow my blog with Bloglovin

Reacties

reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *